
De koude en warmte hebben een belangrijke impact op de werking van ons lichaam. Het lichaam moet er namelijk in die voortdurend veranderende omstandigheden steeds voor zorgen dat er een constante temperatuur is. Goede kledij kan hierbij helpen. Het is dan ook essentieel om zich te kleden naargelang de klimatologische omstandigheden. Dus nooit te veel en nooit te weinig. Wanneer we ons te warm aankleden produceert ons lichaam zweet. En dit heeft tot gevolg dat onze kledij nat wordt en bijgevolg koud zal aanvoelen.
Trainen met een lange broek en lange mouwen is VERPLICHT wanneer de (gevoels)temperaturen minder dan 10°C zijn.
In de praktijk betekent dit dat onze trainers vanaf november hierop zullen toezien.
Té warm aankleden is overdreven, want je beweegt veel en daardoor kan je de warmte niet kwijt door al die kledij, maar een té koude start maken bij het voetbal is ook niet aan te raden. Het aanschaffen van een thermoshirt is een absolute aanrader.
Bij guur en koud weer dragen we een legging/lange thermobroek onder onze voetbalbroek. Om je voeten warm te houden is het belangrijk dat je droge voetbalschoenen aantrekt, dus na het trainen best je voetbalschoenen even schoonmaken en deze goed laten drogen.
Nu blijven alleen nog je handen en hoofd over. Daarvoor raden we dunne handschoenen aan en zet je een muts op. Dunne handschoenen omdat je handen waarschijnlijk toch snel warm worden en blijven en ze moeten dun zijn want dan kan je de bal beter ingooien!
Verzorg je ook voor en na de training. Neem een warme douche na de training op koude of natte dagen en doe een dikke jas aan om naar de training te komen of terug naar huis te gaan.